Dasar editorial tapak

Tapak adalah laman web kesihatan, kecergasan, dan kecantikan. Misi laman web ini adalah untuk memberi pelanggannya berita dan kemas kini terkini yang tepat. Kandungan yang terdapat di laman web adalah praktikal dan relevan dengan pelbagai topik kesihatan, kecergasan, dan kecantikan.

Laman web ini mempunyai beberapa topik yang merangkumi segala-galanya dari maklumat kesihatan hingga tip kecantikan. Para pembaca tapak boleh memilih maklumat kesihatan yang paling relevan dengan mereka. Maklumat yang diberikan di laman web ini juga ditapis untuk menjadikan ia sesuai untuk kesihatan peribadi pengguna.

Walaupun maklumat yang terkandung dalam laman web adalah tepat dan relevan dengan pelbagai isu kesihatan, pesakit harus mematuhi arahan dari doktornya. Tapak hanya membantu menambah maklumat yang diberikan oleh pembekal penjagaan kesihatan. Pesakit dinasihatkan untuk mendapatkan panduan profesional mengenai topik dan soalan yang telah dibaca.

Berikut adalah kriteria yang digunakan oleh Tapak untuk mencipta kandungan asalnya:

Relevan
Ini merangkumi isu-isu yang boleh menjejaskan pengurusan kesihatan individu. Beberapa topik dilindungi dan mereka mungkin termasuk pelancaran dadah dan produk, ulasan pakar, kenang-kenangan dan peringatan, dan berita kesihatan.

Kepentingan klinikal
Kandungan yang terdapat di sini adalah berdasarkan hasil penyelidikan perubatan terkini yang telah diterbitkan di laman web perubatan yang terkenal.

Trend
Di bawah kategori ini, terdapat beberapa kepentingan bermusim. Topik yang terdapat di bawah kategori trend termasuk musim alergi, keselamatan musim panas, selsema, dan selesema. Topik lain yang boleh diliputi termasuk Bulan Sihat Sihat dan Kesedaran Kanser Payudara.

Kandungan yang terdapat dalam laman web ini unik dan boleh dipercayai. Laman web kesihatan dan kecantikan dalam talian memberi tumpuan kepada menyediakan pelanggan dengan maklumat terkini dan tepat mengenai kesihatan dan kecergasan.

Berita dan kisah kesihatan yang dilindungi di laman web ini adalah berdasarkan pemilihan editor. Artikel-artikel yang terdapat di laman web ini mengandungi wawancara penyelidik di bidang perubatan, serta ahli sains.

Dasar pengarang

Ia adalah tanggungjawab para wartawan untuk menyediakan pelanggan dengan maklumat yang tepat dan unik. Para penulis dijangka menyerahkan kepada pembaca mereka hanya berita dan rujukan yang unik.

Kemerdekaan editorial

Tapak memberi tumpuan kepada menjadi adil dan tepat dalam pelaporan mereka.

Dasar editorial untuk kakitangan yang bekerja untuk laman web ini:

Tapak adalah media bebas yang bertujuan untuk memberikan pembaca mereka dengan maklumat dan bahan-bahan pendidikan yang profesional dan tidak profesional. Kandungan yang disediakan di laman web adalah tepat dan bebas daripada pengaruh.

Media berita memerlukan kakitangan pengarangnya mendedahkan apa-apa kepentingan yang mereka mungkin ada dengan mana-mana ubat, peranti perubatan, atau syarikat dalam industri penjagaan kesihatan. Maklumat mengenai kakitangan kemudiannya diberikan kepada penyelia terdekat pada saat merekrut pegawai baru. Penyelia adalah bertanggungjawab untuk menentukan sama ada kepentingan boleh menimbulkan konflik dan mungkin dihapuskan.

Staf editorial dipisahkan daripada mereka yang ditujukan kepada penaja atau rakan kongsi untuk menghalang sebarang pengaruh terhadap maklumat. Setiap kakitangan editorial mempunyai tanggungjawab untuk memberikan maklumat yang tepat dan relevan mengenai topik terkini. Wartawan dipertanggungjawabkan untuk mencari cerita atau wawancara pakar. Para penulis juga mendapati pendapat yang objektif mengenai subjek yang berbeza yang datang dari pakar yang berkelayakan. Melalui ini, Site memastikan kelakuan beretika di kalangan kakitangannya.

Proses membuat berita dan artikel asal

Wartawan dikehendaki membuat anggaran berita harian pada setiap hari kerja. Anggaran berita harian sepatutnya mempunyai berita terkini dari jurnal kesihatan yang bereputasi, pengumuman dari organisasi kesihatan persekutuan, dan menganalisis topik kesihatan terkini. Wartawan kesihatan dijangka mencari pendapat daripada pemimpin perubatan terkemuka mengenai pelbagai isu. Editor staff dengan teliti meninjau artikel asal sebelum mereka dapat menyiarkannya di laman web.

Kandungan berlesen

Editor editor kanan bertanggungjawab menyemak semula dasar dan prosedur sebelum kandungan kesihatan daripada pihak ketiga diterbitkan. Semakan itu dilakukan untuk mengelakkan sebarang konflik kepentingan daripada timbul. Proses ini memastikan bahawa kandungan berlesen adalah relevan, terkini dan tepat.

Kandungan dan pengiklanan yang disokong

Laman web ini mengandungi butang, kandungan, sepanduk, dan lencana yang telah dilabelkan “”Ditaja””. Lain-lain boleh dilabelkan “”dari penaja kami,”” atau “”iklan.”” Kandungan tidak tertakluk kepada dasar editorial. Kandungan yang dilabel “”dari penaja kami”” adalah tertakluk kepada dasar yang ditubuhkan.”