Dasar pengiklanan tapak

laman web telah menubuhkan garis panduan yang memberi tumpuan kepada aspek yang mengawal aspek Pengiklanan di laman web. Garis panduan ini juga termasuk laman web dan aplikasi mudah alih yang diarahkan kepada pengguna. Laman web dan aplikasi mudah alih yang diarahkan kepada pengguna ditentukan oleh rangkaian pengiklanan kami, dan berdasarkan minat pengguna yang ditentukan oleh rangkaian iklan tersebut.

Garis panduan yang terkandung di dalam dasar Iklan meliputi beberapa isu seperti kelulusan iklan oleh media, bagaimana iklan harus dipaparkan di laman web, dan bagaimana iklan yang terkandung di laman web ini dikeluarkan. Hanya kakitangan dari tapak yang mempunyai budi bicara untuk mengambil tindakan ini. Tanggungjawab media untuk menafsirkan dan menguatkuasakan dasar itu. laman web juga mempunyai hak untuk mengubah dasar iklan pada bila-bila masa yang mereka anggap perlu.

Berikut ialah garis panduan dasar pengiklanan

Tapak mempunyai budi bicara mutlak untuk menentukan jenis Pengiklanan yang akan diterima dan dipaparkan di laman web. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa iklan yang dibuat di laman web ini bukanlah sokongan untuk syarikat yang mengilang, mengedar, atau mempromosikan produk atau perkhidmatan yang diiklankan.

Tapak tidak meluluskan pengiklanan yang tidak tepat. Pengiklanan sepatutnya tepat dan dilakukan secara profesional untuk diterima.

Kategori pengiklanan yang tidak dibenarkan

Tapak tidak akan menerima sebarang produk haram atau ‘tidak menyenangkan’. Laman web berhak untuk menentukan apa yang dianggap sebagai produk ‘tidak menyenangkan’.

  • Bahan yang mempromosikan diskriminasi atau mengejek seseorang atau sekumpulan individu berdasarkan sebab peribadi tidak akan diterima.
  • Pengiklanan atas alkohol tidak akan diterima.
  • Mana-mana bahan penipuan, mengelirukan, atau menyinggung tidak akan diterima.
  • Bahan yang mengarahkan kandungannya kepada kanak-kanak di bawah umur 13 tahun tidak akan diterima.
  • Kandungan pornografi tidak akan diterima.
  • Media atau mesej yang dikategorikan sebagai permainan video atau kandungan video yang dinilai “”M”” tidak akan diterima.
  • Produk atau perkhidmatan yang tidak munasabah tidak akan diterima.
  • Mesej dan media yang mengandungi tuntutan yang tidak mempunyai bukti tidak akan diterima.
  • Unit pengiklanan yang melampaui ruang yang ditakrifkan tidak akan diterima.

Tapak juga membezakan iklan, kandungan yang ditaja, dan kandungan editorial. Akibatnya, setiap jenis kandungan dianggap sebagai entiti berasingan dengan garis panduan yang berbeza.

Sebaik sahaja pembaca klik pada salah satu iklan, dia akan dihubungkan ke kawasan kandungan yang ditaja yang bersangkutan yang berada di bawah hak milik laman web.

Tapak mempunyai hak untuk menentukan bagaimana hasil carian untuk maklumat mengenai mana-mana kata kunci atau topik dipaparkan. Kandungan akan dipaparkan bersama sumbernya. Kandungan yang ditaja akan dilabel seperti itu, dan garis panduan yang sama dikenakan kepada maklumat lain yang akan ditapis.

Tapak juga mengikut peraturan dan garis panduan yang disediakan di Iklan Google dan menghubungkannya ke laman web yang sepadan.

Kandungan pihak ketiga sepatutnya mematuhi dasar pengiklanan sementara kandungan pelabelan ditentukan oleh dasar yang ditetapkan oleh tapak. Pengiklanan tidak bertujuan untuk dihubungkan secara terus kepada sebarang maklumat hubungan seperti pendaftaran atau halaman menangkap e-mel.

Tapak mempunyai hak untuk meluluskan penerbitan apa-apa pengiklanan. tapak boleh memutuskan untuk menerima, menolak, membatalkan, atau mengeluarkan pengiklanan pada bila-bila masa. Notis segera akan diberikan jika berlaku pembatalan, penyingkiran atau penolakan.

Pengiklan wajib mematuhi semua undang-undang domestik dan luar negara yang terpakai di laman web ini. Peraturan-peraturan itu boleh termasuk apa-apa legenda, pernyataan, dan pendedahan yang diperlukan untuk tujuan undang-undang.

Pengiklanan tidak sepatutnya mengandungi tag, piksel, bekas flash atau apa-apa jenis perisian lain yang mengumpul maklumat. Kuki, suar, atau sebarang maklumat lain akan ditapis untuk melindungi rangkaian dari sebarang ancaman. “””